Home  /  Boli   /  Cancerul la colon poate fi combătut cu ajutorul unui condiment

Cancerul la colon poate fi combătut cu ajutorul unui condiment

Curcumina, principiul activ din curcumă (sau şofran indian, care se găseşte în curry), poate ajuta la dezvoltarea unui tratament modern care ar putea fi eficient în tratarea cancerului de colon, potrivit cercetătorilor .

Această plantă este folosită de mii de ani pentru tratarea guturaiului, a inflamaţiei, a artritei şi a altor boli. Această moleculă ar putea chiar preveni metastazele în cadrul cancerului de colon. Spre exemplu, un studiu efectuat de specialiştii germani a evidenţiat eficacitatea curcumei în chimioterapia folosită în cancerul de colon.

Un studiu recent a avut ca scop aflarea modalităţii prin care se poate administra curcumina pacienţilor pentru ca doza să ţintească direct celulele maligne din cancerul de colon. Curcumina se absoarbe dificil şi trebuie consumată în cantităţi mari pentru a ajunge în colon. În cadrul studiilor clinice în care s-au folosit capsulele obişnuite s-a constatat că mai puţin de un sfert ajungea la ţintă.

Studiul este la început şi trebuie să stabilească dacă această nouă tehnologie este o modalitate sigură pentru ca persoanele să fie tratate cu curcumină. Cercetătorii afirmă că urmează să vadă dacă această nouă tehnologie de livrare a produsului direct la tumoare îi creşte eficienţa.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button