Home  /  Boli   /  Află cum poţi să opreşti sângerările nazale

Află cum poţi să opreşti sângerările nazale

Mucoasa nasului conţine multe vase mici de sânge, care sunt localizate aproape de suprafaţă şi pot fi deteriorate cu uşurinţă. Aerul uscat reprezintă una dintre cauzele obişnuite ale sângerării nazale, deoarece atunci când membranele nazale se usucă, sunt mai susceptibile la sângerări şi infecţii.

În general toţi cei care au astfel de probleme au tendinţa de a înclina capul spre spate pentru a opri sângerările nazale. Specialiştii susţin că această metodă nu este numai inutilă, ci şi periculoasă, deoarece sângele poate bloca tractul respirator. De asemenea, dacă patrunde în tractul respirator, sângele poate duce la apariţia pneumoniei, întrucât este contaminat cu bacterii din zona gâtului.

Specialiştii afirmă că presarea nărilor cu degetele, exact în punctul unde începe cartilajul nazal, pentru a crea presiune asupra vaselor de sânge, favorizează coagularea. În plus, înclină capul uşor în faţă, astfel încât sângele să nu pătrundă în organism.

De asemenea este indicată folosirea unui spray decongestionant nazal înainte de a aplica presiune asupra nărilor. Chiar dacă acest spray are ca scop decongestionarea, ajută la oprirea sângerării pentru că favorizează contracţia vaselor de sânge.

Sângerări nazale frecvente, însă, ce depăşesc 15-20 de minute, nu sunt tocmai normale, astfel că trebuie să vă prezentaţi la un control, la medicul specialist.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button