Home  /  Boli   /  Află care sunt principalii factori care iţi accelerează albirea părului

Află care sunt principalii factori care iţi accelerează albirea părului

Albirea părului este un proces ireversibil şi, cu toate că tehnologia este foarte avansată, cercetătorii încă nu au găsit un leac pentru tratarea părului alb. Iată care sunt principalii factori care grăbesc apariţia firelor albe de păr:

Stresul

Stresul este una din cauzele principale ale încărunţirii şi grăbeşte îmbătrânirea. Incearcă să te relaxezi mai des şi să iţi rezervi timp numai pentru tine chiar dacă este vorba doar de o baie calduţă dupa o zi obositoare. Fii optimist şi pozitiv, învaţă să mai spui şi nu şi retragete din când în când în locurile unde găseşti o oază de linişte.

Fumatul

A fost dovedit ştiinţific că fumatul cauzează îmbătrânirea prematură. Ar trebui să renunţi la acest obicei foarte nociv. Astfel, ţi se va îmbunătăţi şi circulaţia care ajută la păstrarea părului sănătos şi împiedică apariţia firelor albe.

Hidratarea insuficientă

Redu consumul de alcool şi cafeina şi bea mai multă apă. Ai grijă şi cu consumul de alimente prăjite, condimentate, iuţi sau acide deoarece acestea te deshidratează. Astfel nutrienţii nu mai ajung şi la firele de păr şi acestea se pot albi.

Nopţile pierdute

Nopţile pierdute nu sunt sănătoase, somnul te ajută să te relaxezi, să reduci stresul si să te menţii tânăr şi sănătos. Ai grijă ca din programul tau, de multe ori, haotic şi aglomerat să nu lipsească opt ore de somn pe noapte.

Deficitul de vitamina B12

O deficienţă de vitamina B12 poate duce la încărunţirea prematură a părului. Consuma alimente bogate în vitamina B12 precum: ouă, brânză, carne de vită, ananas, peşte şi miel.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button