Home  /  Boli   /  Tromboza venoasă profundă va putea fi vindecată

Tromboza venoasă profundă va putea fi vindecată

Varicele se definesc ca fiind vene mărite, lărgite, noduroase. Orice venă poate deveni varicoasă, dar cel mai des acestea se întâlnesc la nivelul membrelor inferioare, în zona coapselor, în partea posterioară a genunchilor şi pe muşchii gambelor.

Când valvele nu funcţionează corect, circulaţia venoasă este afectată, ceea ce duce la stagnarea sângelui în vene, iar manifestarea cea mai cunoscută a acestui fenomen sunt varicele.

Ultimile studii au arătat că aproximativ 25% dintre adulţi suferă de varice, vene dilatate, vizibile la suprafaţa pielii, iar aproximativ 6% suferă de forme mai grave ale bolii.  Boala varicoasă poate duce la inflamaţie, ulcer varicos şi chiar amputarea picioarelor şi deces.

În ceea ce priveşte venele situate mai aproape de suprafaţa pielii există unele tratamente eficiente, în schimb, pentru venele profunde situaţia este mai complicată, deoarece tratamentele „de suprafaţă” nu au efect.

Tromboza venoasă profundă este una dintre cele mai serioase probleme, deoarece se formează cheaguri de sânge în venele profunde al piciorului, cheaguri care pun în pericol viaţa pacientului.

Cercetătorii lucrează la metoda mini-inimilor, care ar putea ajuta la rezolvarea acestor situaţii. Celulele stem provenite de la pacient pot fi transformate în celule miocardice  şi crescute în laborator sub forma unor structuri circulare care ar urma să fie implantate chirurgical în jurul venelor afectate.

Această metodă revoluţionară este încă în stadiul experimentelor de laborator. Cercetătorii lucrează la identificarea celui mai bun „design” pentru mini-inimi,  urmând ca în viitor acestea să fie testate prin implantarea lor la animale de laborator.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button