Home  /  Boli   /  Află de ce nu este bine să consumi băuturi reci în zilele caniculare

Află de ce nu este bine să consumi băuturi reci în zilele caniculare

Mecanismul corpului uman este unul simplu. Temperatura noastră normală este 36,5 grade Celsius, însă când ne confruntăm cu temperaturi ridicate, precum cele din toiul verii, corpul elimină lichide la nivelul pielii pentru a se răcori. În momentul în care consumăm lichide sau alimente reci, organismul tinde să-şi crească temperatura pentru a face faţă frigului interior la care este expus. Alimentele şi lichidele trebuie să fie la o temperatură potrivită pentru a nu provoca stări de confuzie organismului.

Practic, cu cât lichidul pe care îl bem este mai rece, cu atât organismul nostru consumă mai multă energie pentru a restabili echilibrul între temperatura băuturii şi cea a corpului nostru, deci va elibera mai multă caldură. În plus, consumul excesiv de băuturi reci poate determina vasoconstricţia, deci senzaţia va fi de încălzire, şi nu de răcorire.

Cele mai bune lichide pentru zilele caniculare sunt reprezentate de: apă, limonadă, socată, ceaiurile preparate în casă şi sucurile naturale de fructe.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button