Home  /  Boli   /  Află de ce nu există metode contraceptive masculine

Află de ce nu există metode contraceptive masculine

Cele mai cunoscute metode contraceptive ce-i privesc pe bărbaţi sunt prezervativul, actul sexual întrerupt şi vasectomia. Însă multă lume se întreabă de ce nici până în ziua de astăzi nu a putut fi inventată o pilulă care să funcţioneze pentru bărbat precum funcţionează anticoncepţionalele pentru femei.

Ei bine, din păcate, obţinerea unei metode de contracepţie reversibile pentru bărbaţi s-a dovedit problematică din cauza modului în care funcţionează sistemul reproducător masculin.

Dacă femeile eliberează, de regulă, un ovul pe lună, bărbaţii produc şi 1.000 de spermatozoizi pe secundă. Astfel, pentru o femeie este necesară o doză mică de hormoni pentru a activa sau dezactiva funcţia ovarelor de a elibera ovule. Aceşti hormoni păcălesc, practic, organismul să creadă că femeia este însărcinată.

Testiculele bărbaţilor, pe de altă parte, nu încetează niciodată în mod natural să producă spermatozoizi. Astfel, este nevoie de doze mai mari de hormoni pentru a dezactiva această funcţie, ceea ce poate da naştere unor efecte secundare severe.

Practic acesta este motivul pentru care eforturile ştiinţifice recente au fost făcute în direcţia dezvoltării unor contraceptive reversibile pentru bărbaţi bazate pe metode nehormonale.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button