Home  /  Boli   /  Diabetul de tip 2 poate fi vindecat prin dietă

Diabetul de tip 2 poate fi vindecat prin dietă

Diabetul de tip 2 poate apărea la copii şi adolescenţi, însă de obicei debutează la persoane în vârstă de peste 30 de ani şi devine din ce în ce mai frecvent la grupele de vârstă superioare.
Aproximativ 15% din persoanele în vârstă de peste 70 de ani au diabet zaharat de tip 2. Anumite grupuri rasiale şi culturale au risc crescut de a face diabet de tip 2: persoanele de rasă neagră şi de etnie hispanică, care trăiesc în Statele Unite, au un risc de 2-3 ori mai mare decât populaţia generală. De asemenea, diabetul de tip 2 are agregare familială.

Principalul factor de risc pentru apariţia diabetului de tip 2 este obezitatea, iar aproximativ 85% din persoanele cu această boală sunt supraponderale.

Oamenii de ştiinţă le oferă speranţe acestor persoane, graţie unei diete dure, care duce la eliminarea acestei boli.

Respectarea unei diete stricte, de 600 de calorii pe zi, ajută la scăderea nivelului grăsimii din pancreas, restabilind funcţia normală a acestui organ, susţin cercetatorii. Acest studiu indică faptul că înfrângerea bolii ar putea fi posibilă, lucru care era considerat irealizabil până în prezent.

Cercetatorii au abordat 11 voluntari, toţi fiind recent diagnosticaţi cu diabet de tip 2, carora le-a propus să treacă la un regim alimentar extrem pentru opt săptămâni, format din băuturi şi legume fără amidon. După doar o săptămână, nivelul de glucoză din sânge măsurat dimineaţa, înainte de a mânca, a revenit la normal, sugerând o reluare a funcţiei corecte a pancreasului. După opt săptămâni, toţi pacienţii au reuşit să înfrângă diabetul zaharat. Trei luni mai târziu, şapte pacienţi au rămâs în continuare fără vreun simptom al acestei maladii.

Specialistii afirmă că prea multă grăsime blochează funcţionarea corectă a pancreasului la nivel celular, împiedicând secreţia normală de insulină, cea care reglează zahărul din sânge. Astfel există un risc major de a dezvolta, la un moment dat, diabetul de tip 2.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button