Home  /  Boli   /  Află beneficiile mai puţin cunoscute ale muştarului

Află beneficiile mai puţin cunoscute ale muştarului

Muştarul, acest condiment versatil folosit în bucătărie, se dovedeşte a fi mai mult decât un remediu al stării de bine. Rudă apropiată cu broccoli, varza şi alte legume din familia cruciferelor, muştarul conţine o varietate de compuşi chimici cu calităţi vindecătoare impresionante.

 Iată câteva utilizări mai puţin cunoscute ale muştarului:

Tratează durerile în gât

Dacă vă ustură gâtul, atunci amestecaţi mustar cu sucul unei jumătăţi de lămâie, o linguriţă de sare, una de miere de albine, totul în jumătate de cană de apă fierbinte. Lăsaţi amestecul să se aşeze timp de zece minute şi apoi faceţi gargară cu el de mai multe ori. Puteţi adăuga şi un capac de apă de gură în acest amestec pentru rezultate garantate.

Catifelează pielea

Mustarul clasic este o alegere optimă pentru cei care vor să aibă la îndemână un ingredient facil pentru o mască de faţă. Întindeţi-l pe faţă şi lăsaţi-l câteva minute să acţioneze, după care clătiţi. Pielea va fi mai catifelată şi va radia. Incercaţi însă metoda pe pielea antebraţului înainte să puneţi pe faţă pentru a vedea dacă nu sunteţi cumva alergic.

Ajută la vindecarea arsurilor

Dacă v-aţi fript din greşealp, atunci faceţi primul pas spre diminuarea durerilor clătind rana sub jetul de apă rece pentru a opri extinderea arsurii. Apoi, intindeţi mustar peste zona arsă. Durerea dispare aproape instant.

Te scapă de oboseală, dureri musculare, picioare obosite

Dacă sunteţi obosit la final de zi, atunci mergeţi pe mâna unei băi în cadă în care să strecuraţi şi nişte muştar. Mai exact, puneţi două linguri de muştar şi una de sare amară (suflat de magneziu) în cadă şi lăsaţi apa caldă să curgă pentru a amesteca cele doua ingrediente. Muştarul va amplifica efectele terapuetice ale sării amare, înlăturând durerile musculare mult mai repede. O lingură de mustar bine amestecată într-un lighean de apă fierbinte are acelaşi efect pentru picioarele obosite.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button