Home  /  Boli   /  Află cum poţi scăpa de cearcăne

Află cum poţi scăpa de cearcăne

Lipsa de somn a fost blamată mulţi ani pentru provocarea cearcănelor, dar aceasta nu este singura cauză a pigmentării zonei de sub ochi. De la nivelul de stres până la alimentaţie, apariţia cearcănelor poate fi provocată de mai mulţi factori, dar există câteva remedii care te pot ajuta să ai un ten impecabil.

Dormi câteva minute la amiază

Deşi sună clişeic, nimic nu regenerează corpul mai bine decât somnul. Dormi cel puţin 7-8 ore pe noapte şi trage un pui de somn de 15-20 de minute în timpul zilei.

Tratează alergiile

Mergi la un medic specialist şi află la ce lucruri eşti alergic. Alergia poate fi una dintre cauzele care determină apariţia cearcănelor.

Rezolvă problemele nazale

Un nas înfundat poate fi vinovat pentru apariţia zonelor întunecate de sub ochii tăi.

Mănâncă sănătos

Adoptă o dietă echilibrată, bogată în vitamine şi nu uita să bei multă, multă apă! Cel puţin 1,5 l sau 2 l pe zi!

Foloseşte tratamente naturiste

Taie două felii de castravete şi lasă-le pe ochi între 15 şi 20 de minute. Repetă procedeul în fiecare zi pentru cel puţin o săptămână.

Un alt remediu homemade constă în aplicarea pungilor de ceai de muşeţel direct pe zona afectată. Ai grijă ca acestea să se fi răcit deja înainte să le aşezi pe ochi.

Soluţiile le poţi găsi şi în industria cosmetică. Achiziţionează o cremă hidratantă cu vitamina K şi retinol şi aplic-o cu regularitate, iar efectele vor fi vizibile.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button