Home  /  Boli   /  Duşurile lungi iţi afectează pielea

Duşurile lungi iţi afectează pielea

Fiecare persoană işi spală corpul în fiecare zi, fără să se gândească prea mult la acest aspect. Duşul poate fi din perspectiva igienei unul dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii le pot face pentru ei.

Când faci un duş în fiecare zi, în special unul foarte lung, acest lucru poate determina uscarea pielii, de vreme ce atât apa fierbinte, cât şi săpunul îndepărtează uleiurile naturale ale pielii. Contactul cu săpunul şi apa fierbinte poate usca foarte mult pielea, afirmă dermatologii, iar dacă faci duş mai puţin frecvent, acest lucru va împiedica uscarea pielii.

Dacă doreşti un mod simplu pentru a evita uscarea pielii, atunci trebuie să faci duşuri mai scurte. Dermatologii americani recomandă să nu faci duş mai mult de zece minute într-o sesiune, iar unii sunt de părere că cinci minute ar fi chiar un interval mai bun de timp – în apă călduţă.

De asemenea, atunci când ieşi din cabina de duş sau din cadă, tamponează-ţi corpul în loc să freci pielea cu un prosop, iar ideal ar fi să foloseşti o cremă hidratantă pe tot corpul cât timp pielea ta este încă umedă.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button