Home  /  Boli   /  Cum puteţi scăpa de aşa numitele pete de bătrâneţe
a

Cum puteţi scăpa de aşa numitele pete de bătrâneţe

Noi le numim pete de bătrâneţe, însă specialiştii le numesc lentigo. Lentigo este unul din semnele înstalării bătrâneţii, fiind pete pigmentate ce apar în timp, datorită agresiunilor solare.

În mod frecvent, aceste pete apar pe dosul palmelor, pe gât, faţă sau umeri. Expunerea la soare poate determina apariţia acestor pete de “bătrâneţe” şi la vârste mai tinere de circa 30 de ani în cazul în care cel în cauză s-a expus excesiv la soare.

Protejaţi-vă de lumina soarelui

Unul dintre primii paşi este acela de a vă expune cât mai puţin razelor soarelui, iar în cazul în care ajungeţi să o faceţi, este indicat să folosiţi o cremă cu efect de ecranare. Aceste creme sunt folositoare chiar dacă aveţi deja pete, pentru că vor opri creşterea în intensitate a culorii petelor.

În plus, ele au rolul de a stopa apariţia altor pete. În momentul în care vă veţi expune la soare, este bine să purtaţi pentru propria voastră protecţie pălării realizate din bumbac, iar la acestea, marginile ar trebui să acopere faţa şi gâtul.

Aplicaţi un balsam cu efect de ecranare

Specialiştii mai sunt de părere că petele de bătrâneţe pot să apară şi în zona buzelor. De aceea, în clipa când vă expuneţi razelor soarelui aplicaţi pe buze ruj sau balsam cu efect de ecranare şi factor de protecţie peste 15.

Atenţie la intervalele orare în care vă expuneţi la soare

Mai trebuie să ştiţi că radiaţiile ultraviolete sunt deosebit de intense între orele 10 şi 16 pe timpul verii şi între 10 şi 14 pe timpul primăverii şi toamnei. Recomandarea medicilor este aceea de a nu vă expune soarelui în aceste intervale.

Ce puteţi face pentru a elimina petele

Hidrochinona – substanţa din anumite preparate care se vând fără a avea o reţetă vă poate ajuta la decolorarea petelor. În plus, această substanţă are capacitatea de a decolora petele şi poate chiar să le facă să dispară. Este bine să citiţi eticheta produsului înainte de a-l utiliza şi nu vă aşteptaţi să obţineţi efecte imediate, ci să ştiţi că este nevoie de cel puţin jumătate de an.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button