Home  /  Boli   /  ADN-ul uman are două straturi de informaţii

ADN-ul uman are două straturi de informaţii

Genomul uman sau ADN-ul, acidul dezoxiribonucleic pe numele lui complet, reprezintă identitatea noastră, codul unic datorită căruia am luat ființă și existăm. Datorită structurii sale de scară în spirală este supranumit ”elicea vieții”, iar fără el nimic din ceea ce ne înconjoară nu ar mai exista.

Noi studii ştiinţifice au confirmat că există un al doilea strat de informaţii în interiorul ADN-ului, care determină proprietăţile mecanice ale acestuia. Literele A,T,G şi C din spirala ADN-ului determină modul prin care sunt produse proteinele din corpul uman. Cele patru litere se regăsesc în toate celulele corpului şi în diferite organe.

Al doilea strat de informaţii determină modul în care informaţiile sunt procesate de către creier. Tipul de proteină produs este redat de nivelul de pliere şi înclinare al celulelor. În acest mod, doar părţile relevante din celule sunt preluate de către organism. Conform teoriei, plierea este determinată de către informaţiile regăsite în molecula de ADN.

Al doilea strat de informaţii a fost investigat prin intermediul unui simulator pe calculator. Cercetătorii au descoperit corelaţii între mecanisme şi nivelul de pliere al genomului din drojdia de gătit şi drojdia de fisiune.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button