Home  /  Boli   /  Află ce afecţiuni ascunde pielea crăpată în colţul gurii
a

Află ce afecţiuni ascunde pielea crăpată în colţul gurii

Orice afecţiune are un stadiu incipient şi este esenţial să recunoşti simptomele vizibile încă de la început. Astfel, prin tratarea problemelor minore de sănătate iţi asiguri succesul în menţinerea funcţionării corecte a organismului pe termen lung.

Atunci când o persoană işi umezeşte buzele în exces sau le expune la aer rece, uscat şi vânt, buzele sale se pot usca şi vor apărea crăpături în pielea subţiată. Acest lucru este normal în astfel de condiţii, însă dacă ai observat că pielea îţi crapă adesea în colţul gurii fără a avea motive întemeiate, atunci este bine să ai în vedere câteva afecţiuni care se pot ascunde în spatele acestui simptom: candida, deficienţă de Vitamina B, diabet, afecţiuni ale sistemului digestiv asociate cu secreţia sporită de sucuri gastrice sau anemie declanşată de un deficit de fier.

O dietă echilibrată poate ajuta la eliminarea acestui fenomen neplăcut. Încearcă să incluzi în dieta zilnică mai multă carne slabă, brânzeturi, spanac, sparanghel şi fasole. E recomandat să combini aceste alimente cu altele bogate în vitamina C. De asemenea, consumul sporit de broccoli şi kale ajută la remedierea problemei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button