Home  /  Boli   /  Smartphone-urile ne pot îmbolnăvi de ringxietate

Smartphone-urile ne pot îmbolnăvi de ringxietate

Aproape toată lumea este conectată în ziua de astăzi la tehnologie. Telefoanele mobile aproape că fac parte din noi, fără ele fiindu-ne din ce în ce mai greu. Problema este că acestea au şi efecte mai puţin bune asupra sănătăţii noastre. Dependenţa de tehnologie poate duce la instalarea unor afecţiuni mai puţin plăcute.

Dacă ai impresia că auzi mereu telefonul sunând sau vibrând, înseamnă că suferi de ringxietate. Psihologii sunt de părere că cei mai afectaţi sunt persoanele care nu au relaţii atât de bune cu cei din jur.

Dacă ţi s-a întâmplat până acum să întinzi mâna la telefon pentru a vedea cine te-a apelat, deşi telefonul nu a sunat niciodată, cel mai probabil suferi de„ringxietate”, potrivit specialiştilor.

Psihologii sunt de părere că persoanele care nu sunt sigure pe prieteniilor lor sau pe compania anumitor oameni, ar putea dezvolta sindromul ringtonurilor fantomă, a notificărilor sau a vibraţiilor cauzate de mesaje non-existente.

Acesta este o tulburare care va afecta generaţia dependentă de tehnologie, care este în continuă căutare a contactului cu alte persoane şi de afirmare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button