Home  /  Boli   /  Activităţile fizice îţi prelungesc viaţa

Activităţile fizice îţi prelungesc viaţa

Viaţa fără sport nu ar trebui să existe! Indiferent de natura lui, sportul este extrem de important pentru o calitate ridicată a vieţii. Poţi să mergi la sală sau poţi lucra câteva exerciţii fizice acasă, important este să vrei să faci acest lucru.

În urma unui studiu ce sa derulat pe perioada a 15 ani specialiştii au constatat că exersarea musculaturii de două ori pe săptămână poate contribui la reducerea semnificativă a incidenței multor boli și la prelungirea duratei de viață.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 30.000 de adulți cu vârsta de cel puțin 65 de ani din fiecare stat component al Statelor Unite ale Americii. Studii anterioare au demonstrat beneficiile activității fizice în general pentru persoanele în vârstă, dar până acum nu fuseseră colectate date în legătură cu beneficiile exercițiilor de bodybuilding.

Specialiştii au urmărit acest grup de studiu timp de 15 ani și au analizat certificate de deces pentru a determina cauza morții. Potrivit observațiilor din acest studiu, persoanele care au practicat exerciții pentru dezvoltarea musculaturii de două ori pe săptămână au fost mai puțin expuse la atacuri cardiace fatale (41%), la cancere letale (19%) și la boli mortale în sens mai larg (46%), în comparație cu persoanele care nu practică acest sport.

Cercetătorii spun că ar trebui găsite modalități de a-i inspira pe oamenii în vârstă să facă mai multe exerciții, mai ales că previziunile indică faptul că sarcopenia, reducerea masei și rezistenței mușchilor, va afecta un număr tot mai mare de europeni din cauza îmbătrânirii populației. Astfel, 63% din populația continentului ar suferi până în 2045 de această boală care afectează în prezent aproximativ unul din cinci europeni în vârstă de peste 55 de ani.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button