Home  /  Boli   /  Ceaiul de pătrunjel acţionează eficient împotriva picioarelor umflate

Ceaiul de pătrunjel acţionează eficient împotriva picioarelor umflate

Umflarea picioarelor şi a gambelor este frecventă după perioade lungi de şedere pe scaun, cum se întâmplă în zborurile lungi cu avionul sau după o zi de muncă la birou, fără să ne ridicăm periodic, pentru a ne dezmorţi corpul.

Când această situaţie apare în afara unor condiţii evidente, precum cele menţionate mai sus, se pot pune semne de întrebare privind starea generală de sănătate şi eventualele afecţiuni ascunse care pot duce la această problemă.

Circulaţia slabă a sângelui, menstruaţia, excesul de greutate, retenţia de apă, dieta nesănătoasă şi sarcina sunt doar câteva dintre cauzele picioarelor umflate, grele. Primul lucru pe care îl putem face pentru a ameliora această problemă este să ridicăm picioarele, atunci când stăm întinşi pe pat, la o înălţime de 30 de cm, astfel încât să fie pe aceeaşi linie cu inima.

Pe lângă adoptarea acestei poziţii, se recomandă, utilizarea constantă a ceaiului de pătrunjel. Acest ceai vă va ajuta să scăpaţi de excesul de lichide din organism. Înainte însă de a consuma ceaiul, consultaţi-vă cu mediul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu va interfera cu alt tratament sau că nu vă veţi agrava vreo afecţiune.

Ceaiul de pătrunjel se prepară astfel: se iau rădăcini şi frunze de pătrunjel, se toacă mărunt şi apoi se amestecă. Apoi se iau cinci linguriţe de amestec de pătrunjel şi se fierbe timp de cinci minute în jumătate de litru de apă. Se lasă la răcit încă 20 de minute. Strecuraţi ceaiul şi îl beţi în reprize, de trei ori pe zi, pentru a obţine rezultatele cele mai bune.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button