Home  /  Boli   /  Cojile de banană pot trata insomniile

Cojile de banană pot trata insomniile

Tulburările de somn sunt extrem de frecvente în rândul populaţiei, aproape jumătate din populaţia adultă întâmpinând probleme de somn, întâlnite mai ales în cazul persoanelor în vârstă. Cele mai frecvente tulburări de somn sunt insomniile şi somnolenţa accentuată în timpul zilei.

Insomnia se traduce prin dificultatea de a adormi sau de a menţine somnul neîntrerupt, precum şi prin prezenţa unui somn neodihnitor. Insomnia este o tulburare de somn gravă, deoarece poate determina tulburări emoţionale, tulburări de memorie, eficienţă scăzută în muncă, risc de accidente, boli cardiovasculare.

Dacă ai astfel de probleme, poţi încerca ceaiul de banană şi scorţişoară care te ajută să adormi imediat, dar şi să ai un somn profund, odihnitor. Banana este bogată în substanţe care relaxează muşchii şi pregătesc corpul pentru somn, reglând nivelul de serotonină. Scorţişoara, pe de altă parte, este bogată în eugenol şi vitamina A, care, la rândul lor, te liniştesc şi induc starea de somnolenţă.

Pentru a prepara ceaiul care tratează insomnia ai nevoie de: coaja unei banane şi un praf de scorţişoară. Spală bine o banană, apoi ia coaja acesteia şi pune-o la fiert. După ce au trecut 10 minute de când banana fierbe, adaugă un praf de scorţişoară. Opreşte apoi focul şi lasă ceaiul acoperit preţ de cîteva minute. Bea o cană de ceai preparat astfel în fiecare seară şi insomnia nu îţi va mai da bătăi de cap.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button