Home  /  Boli   /  Somnul de după-amiază poate să dăuneze organismului
a

Somnul de după-amiază poate să dăuneze organismului

Am fost obişnuiţi cu ideea că un pui de somn după-amiază aduce o mulţime de beneficii organismului. Cu toate acestea, există studii care arată că obiceiul de a dormi în timpul zilei este periculos pentru sănătate.

Află cât trebuie să dureze somnul de după-amiază pentru a putea evita îmbolnăvirea

Studiile efectuate recent sugerează că starea de somnolenţă din timpul zilei poate fi un semn al sindromului metabolic – gazdă pentru afecţiuni precum hipertensiunea arterială, un nivel ridicat al colesterolului, exces de grăsime în jurul taliei şi un nivel sporit al zahărului din sânge, care pot duce la probleme şi mai grave de sănătate.

Cercetătorii afirmă că un pui de somn de cel puţin 40 de minute, după-amiaza, a fost asociat cu sporirea şanselor individului de a se confrunta cu astfel de probleme. Riscul a crescut cu 50% în cazul celor care au dormit în jur de o oră şi jumătate în timpul zilei. Starea de oboseală excesivă pe parcursul zilei creşte de asemenea, riscul apariţiei unor astfel de afecţiuni, conform cercetării.

Practic, evitarea unui somn prelungit ajută la diminuarea riscului de apariţie a sindromului metabolic şi a consecinţelor acestuia. În schimb, participanţii la studiu care au dormit timp de mai puţin de 30 de minute în timpul zilei au prezentat un risc scăzut de dezvoltare a acestui sindrom.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button