Home  /  Boli   /  Căderea genelor poate trăda o problemă de sănătate

Căderea genelor poate trăda o problemă de sănătate

Frumuseţea ochilor tăi este accentuată de frumuseţea genelor. Nu este de mirare că genele lungi, voluminoase şi arcuite sunt asociate cu feminitatea, iar căderea lor excesivă transformă într-un coşmar încercarea de a obţine un machiaj perfect al ochilor.

Această afecţiune este denumită madaroză, fiind o anomalie care poate afecta atât genele, cât şi sprâncenele. Simptomele se manifestă prin rărirea liniei genelor şi sprâncenelor, apariţia unor goluri şi fragilitatea generală a acestora.

Factorul care declanşează căderea genelor şi sprâncenelor poate varia, de la rutina de machiaj şi până la dietă sau diverse afecţiuni.

Totuşi suspectul principal în această problemă este tiroida. O tiroidă hiperactivă sau hipoactivă declanşează căderea părului, putând cauza şi rărirea liniei genelor şi sprâncenelor.

Gnenele pot să cadă şi la instalarea menopauzei datorită reducerii nivelului de estrogen, care încetineşte creşterea părului şi duce la slăbirea foliculului de păr. Astfel, în timp, genele se subţiază şi se răresc.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button