Home  /  Boli   /  Ţiuitul urechilor poate să ascundă o problemă auditivă serioasă

Ţiuitul urechilor poate să ascundă o problemă auditivă serioasă

Suprasolicitarea sau un dezechilibru al organismului se poate manifesta prin răspunsuri care nu pot fi controlate: ţiuitul urechii, zbătutul ochilor sau musculatura contractată, care de multe ori trec neobservate. Sunt situaţii în care acestea pot fi semne directe ale unor afecţiuni grave, care necesită tratament rapid.

Câteodată, dacă te duci la un concert sau dacă asculţi muzică tare în căşti, auzi un sunet uşor estompat în urechi. Dacă însă experimentezi acest lucru destul de des, s-ar putea să fie un simptom al afecţiunii numită tinitus sau acufene, care se traduce prin zgomot în urechi.

Acufena e o senzaţie auditivă patologică, prin zgomote, vâjâituri în urechi, fără un stimul extern. Principalele cauze ale tinitusului sunt infecţia la urechi sau pur şi simplu procesul de îmbătrânire. De fapt, urechile noastre transmit sunetele către creier imediat ce sunt receptate, dar în cazul unei acufene, urechea nu se opreşte din transmis semnale auditive prin intermediului creierului, pentru că urechea este afectată.

Prezenţa acestor simptome alături de vertij sau dureri, ar putea să însemne ceva mai mult decât tinitus şi este recomandat să consulti un medic specialist capabil sa indrepte sau sa rezolve problema.

Este important de ştiut că problemele auditive nu trebuie amânate ci din contră trebuie tratate şi estompate din faşă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button