Home  /  Boli   /  Cu cât iţi verifici e-mail-ul mai des cu atât eşti mai stresat

Cu cât iţi verifici e-mail-ul mai des cu atât eşti mai stresat

Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerinţe, sarcini, situaţii, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanţă pentru persoana în cauză.

Specialiştii au efectuat un studiu ale carui rezultate arată că verificarea cât mai rară a mesajelor din e-mail-ul personal este benefică pentru sănătatea mentală şi pentru reducerea stresului.

Pe durata desfăşurării acestui studiu, care a durat două săptămâni, cercetătorii au analizat comportamentul a 124 de adulţi care, în prima săptămână, au fost rugaţi să işi verifice e-mail-urile doar de trei ori pe zi, iar, în doua, de oricâte ori doreau.

Astfel s-a descoperit că adulţii care işi verificau contul de e-mail de numai trei ori pe zi erau mai puţin stresaţi şi mai concentraţi la activitaţile desfăşurate decât ceilalţi.

Zilnic, în întreaga lume, sunt schimbate aproape 190 de miliarde de e-mail-uri. De exemplu, statisticile arata că în Statele Unite ale Americii, peste o treime din angajaţi răspund la e-mail-uri în termen de 15 de minute de la primirea acestora, iar 40% din cazurile de întrerupere a lucrului au drept cauză corespondenţa electronică.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button