Home  /  Boli   /  Un simplu test de salivă ar putea preveni naşterile premature

Un simplu test de salivă ar putea preveni naşterile premature

Deşi pare mult prea simplu ca sa fie adevărat, în viitor un simplu test de salivă ar putea preveni naşterile premature, se arată într-un nou studiu efectuat de către un grup de cercetătorii din Londra.

Practic, testul identifică femeile însărcinate care prezintă un risc mare de a da naştere prematur, prin detectarea nivelului de progesteron, care are rolul de a preveni contracţiile înainte de 40 de săptămâni. Nivelurile scăzute ale hormonului la femeile însărcinate atrag riscul unei naşteri cu şase săptămâni înainte de termen.

Specialiştii au observat că femeile care dau naştere copiilor înainte de 34 de săptămâni au un nivel scăzut de progesteron, faţă de cele care nasc dupa 37 de săptămâni. Medicii speră ca un număr mai mare de analize, incluzând acest test, să fie dezvoltate cât mai repede, pentru a preveni viitoare naşteri care au loc înainte de termenul de 37 de săptămâni.

În prezent, numărul copiilor care se nasc înainte de termen este foarte ridicat, iar riscurile sunt mari, întrucât pot apărea complicaţii medicale, dificultăţi de învăţare sau alte tipuri de handicapuri. Riscurile sunt şi mai mari pentru gemeni sau pentru mamele cu vârste de peste 35 de ani.

Astfel, ar fi cu adevărat extraordinat ca în viitor să se poată diagnostica femeile cu risc ridicat de naştere prematură, numai prin intermediul unei probe mici de salivă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button