Home  /  Boli   /  Văitatul are un efect extrem de negativ asupra organismului

Văitatul are un efect extrem de negativ asupra organismului

Trebuie să recunoaştem că aproape fiecare dintre noi se plânge de o anumită problemă într-o conversaţie. Cu toţii avem parte de experienţe negative şi ne putem găsi alinarea vorbind cu prietenii noştri. Dar, într-un final, sentimentele şi gândurile mai puţin bune nu se risipesc şi nu-şi pierd din intensitate chiar dacă le împărtăşim cu cineva.

Problema este că atunci când te plângi nu faci altceva decât să admiţi că ai o problemă pe care nu încerci să o rezolvi însă. Asta hrăneşte situaţia respectivă cu şi mai multă vână. Văitatul este pe acelaşi loc cu fumatul, deoarece dăunează la fel de mult sănătăţii, susţin cercetătorii.

Stresul cauzat de văicăreala continuă ducând la distrugerea neuronilor din hipocampus şi reduce abilitatea creării de căi neuronale şi de noi neuroni. Hipocampusul este zona din creier responsabilă cu funcţiile cognitive şi memoria.

Si mai grav este faptul că şi atunci când asculţi pe cineva care se plânge întruna are acelaşi efect asupra ta, ca şi când chiar tu ai face lucrul acesta. Asta nu înseamnă că trebuie să întorci spatele persoanelor care işi spun ofurile, însă trebuie să găseşti un echilibru în acest sens şi să nu te expui prea mult, asimilând şi problemele altora.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button