Home  /  Boli   /  Metastaza cancerului de colon poate fi oprită datorită unui nou tratament

Metastaza cancerului de colon poate fi oprită datorită unui nou tratament

Durerile abdominale, scădere bruscă în greutate, anemie şi senzaţia permanenta de defecaţie sunt câteva dintre simptomele cancereului de colon. Din nefericire, 80% din cazuri sunt sporadice şi nu au nici o legătură cu ereditatea.

O veste importantă vine din partea cercetătorilor care au reuşit să oprească evoluţia cancerului de colon şi metastaza la ficat în cazul cobailor, folosind un tratament experimental.

Acest tratament experimental poate fi o rampă de lansare pentru găsirea unor tratamente eficiente împotriva acestei patologii. Tratamentul are la la bază nişte molecule sintetice care reuşesc să stopeze creşterea tumorii şi răspândirea celulelor canceroase în organism. Anterior, o altă echipă de cercetători, tot cu ajutorul unor molecule sintetice, au reuşit să întârzie evoluţia melanomului.

Probabilitatea instalării cancerul creşte pe măsură ce înaintăm în vârstă. Deşi progresele din medicina au dus la o mai bună detectare, din stadii incipiente ale tumorilor, 90% dintre decesele cauzate de cancer au loc pe fondul reapariţiei tumorilor în alte părţi ale organismului, un proces numit metastază. Aceasta are loc când o celulă din tumoarea originară migrează către un alt organ, ducând la formarea unei noi tumori.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button