Home  /  Boli   /  Aerosolii tratează problemele respiratorii

Aerosolii tratează problemele respiratorii

Aparatele cu aerosoli sunt o metodă modernă și foarte eficientă de a trata mai ușor problemele respiratorii, în confortul casei. Nebulizatorul, cum mai sunt numite aparatele de aerosoli, transformă soluția medicamentoasă în vapori ce ajung direct la locul inflamației prin inhalare, având efecte imediate asupra zonelor afectate.

Inhalarea aerosolilor ajută la fluidizarea secrețiilor, care sunt apoi eliminate prin tuse și suflarea nasului. Totodată, relaxează căile respiratorii, permițând oxigenarea plămânilor.

Aceste aparate pot fi folosite la recomandarea medicului în cazul unor afecţiuni: laringite, sinuzite, faringite, amigdalite, otite, angină, astm, bronşite, bronşiolite, bronhopneumonie şi alte tipuri de alergii.

Modelele de aparate cu compresor funcționează pe baza unui piston ce împinge aerul în rezervorul medicamentului, iar presiunea creată transformă soluţia medicamentoasă în particule fine de aerosoli, pe care pacientul le inhalează în timpul tratamentului, prin accesoriile specifice (mască, piesă de nas sau piesă de gură).

De asemenea nebulizatoarele cu ultrasunete folosesc vibrații la frecvențe înalte pentru a transforma soluţia medicamentoasă în particule fine ce se regăsesc în fluxul de aerosoli. Aceste aparate sunt disponibile în farmacii.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button