Home  /  Boli   /  În viitor oamenii ar putea alege ce anume să viseze

În viitor oamenii ar putea alege ce anume să viseze

În anii 60 au fost făcute mai multe experimente, pentru a testa ipoteza conform cărora oamenii ar putea fi pregătiţi să viseze ceva anume. În urma experimentelor, cercetătorii au descoperit că participanţii care au fost treziţi în REM (perioada de mişcare rapidă a ochilor), îşi puteau reaminti episoadele dintr-un vis.

Aceste experimente au durat nu mai puţin de zece ani şi s-au derulat astfel: „expeditorul telepatic” şi „receptorul telepatic”se întâlneau în laborator pentru puţin timp, apoi mergeau separat la culcare. Pe expeditorul telepatic îl aştepta în camera de dormit un plic ce conţinea o imagine sau un desen. Receptorul telepatic a fost trezit intenţionat la scurt timp după REM, astfel încât cercetătorii să poată avea un raport al visului.

Deşi nu înţelegem încă procesul din spatele transferului de informaţii, avem dovada producerii acestuia. Acest aspect este destul de comun când se examinează fenomene parapsihologice (practic se cunoaşte efectul, dar nu şi cauza). Această descoperire este cu adevărat extraordinară şi poate deschide multe uşi în viitor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button