Home  /  Boli   /  Durata vieţii poate fi influenţată de expunerea la soare

Durata vieţii poate fi influenţată de expunerea la soare

Deşi expunerea la soare poate să aibă un impact negativ asupra pielii, cercetătorii susţin ca acest aspect ar putea creşte speranţa de viaţă.

În urma unor studii s-a constatat că femeile care fac plajă trăiesc mai mult decât cele care nu se expun la lumina solară. Practic speranţa de viaţă în cazul femeilor care nu stau deloc la soare scade cu 0,6 până la 2,1 ani.

Pe parcursul studiului au fost analizate timp de 20 de ani aproape 30.000 de femei. Analizele datelor arată că expunerea la soare poate contribui la scăderea riscului de instalare a bolilor cardiovasculare şi a altor boli care nu au legătură cu cancerul. Motivul acestor consecinţe nu este cunoscut momentan.

De asemenea, fumătorii care acceptau expunerea la soare prezentau riscuri de boală asemănătoare cu nefumătorii care nu stăteau în lumina soarelui, acest lucru arătând că evitarea expunerii la soare este un factor de risc de acelaşi calibru ca şi fumatul.

Este important de reţinut faptul că această nouă cercetare nu contrazice studiile anterioare care dovedesc că expunerea la soare fără măsuri de protecţie duce la apariţia cancerului de piele.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button