Home  /  Boli   /  Mersul desculţ prin iarbă este extrem de benefic pentru sănătate

Mersul desculţ prin iarbă este extrem de benefic pentru sănătate

Mersul in picioarele goale poate fi ceva imposibil in oras insa nu ezita sa il practici ori de cate ori dai de iarba sau de nisip.

Britanicii, spre exemplu, apreciează atât de mult mersul desculţ prin iarbă, încât au creat un nume specific-„earthing” din cuvântul „earth” care înseamnă pământ. Un fel de împământare, prin traducere. De la o simplă bucurie a atingerii solului şi a ierbii, acestă practică a ajuns un caz de cercetare ştiinţifică până când experţii i-au demonstrat avantajele asupra sănătăţii. Mersul desculţ prin iarbă sporeşte antioxidanţii din corp, scade inflamaţiile şi îmbunătăţeşte somnul. îmbunătăţeşte circulaţia sîngelui, relaxează picioarele obosite şi activează o serie de muschi care, de regulă, sunt ţinuţi imboli de pantofi sau sandale.

Cercetările au demonstreat că beneficiile vin din legătura dintre corp şi electronii pamântului. Planeta deţine propriile modalităţi de reîncărcare, iar mersul desculţi ne conectează, automat, la o parte a resurselor ei. Specialiştii au mai demonstrat că bolnavii cronici simt dureri mai mici şi adorm mai repede şi mai bine dacă se plimbă cu picioarele goale prin iarbă.

Experţii mai afirmă că această aşa-numită împământare schimbă activitatea la nivelul creierului, asa cum este ea măsurată prin electroencefalogramă. Legătura directă cu pamântul şi cu iarba moale ajută la buna irigare cu sânge a pielii, temperează ritmul cardiac variabil, îmbunătăţeşte nivelul de glucoză, reduce stresul şi stimulează imunitatea. Un alt studiu a a demonstrat ca acest contact direct cu pământul sporeşte aria pe care se află globulele roşii, iar celule evită astfel aglomerarea ceea ce scade vâscozitatea sângelui. Mulţi suferinzi de boli de inimă ajung deci, să se simtă mai bine după ce merg prin iarbă.

Mersul descult pe iarba ajută şi sistemele endocrin şi nervos şi creează un ritm emoţional şi psihologic. Vara, mersul prin iarbă are efecte de răcorire şi terapeutice. Oferă relaxare picioarelor obosite, iar corpului o poziţie dreaptă pentru că ajută la îndreptarea coloanei vertebrale.

Este indicat să mergeţi desculţi doar prin locurile sigure cu iarbă sau pământ ca să evitaţi accidentările şi alegeţi zilele calde de vară. Dacă suferiţi de anumite afecţiuni sau dacă suspectaţi că acest gen de plimbare nu v-ar fi tocmai indicată, staţi de vorbă înainte cu un medic specialist sau cu medicul dumneavoastră de familie.

Aşadar, mai ales acum că a venit primavara şi vremea frumoasă ne scoate din casă, trebuie să profităm de beneficiile pe care natura ni le oferă şi să ne conectăm cu aceasta pentru a avea o un corp armonios şi o minte sănătoasă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button