Home  /  Boli   /  Ai o digestie deficitară? Iată cum o poţi îmbunătăţi

Ai o digestie deficitară? Iată cum o poţi îmbunătăţi

Deşi mulţi dintre noi nu dăm prea mare importanţă sistemului digestiv, buna funcţionare a acestuia are efecte directe asupra a trei factori vitali pentru organism: greutatea corporală, imunitatea şi reglarea metabolismului, de aceea este foarte important să îi menţinem sănătatea şi buna funcţionare. Alimentele pe care le consumăm joacă un rol cheie într-o digestie sănătoasă.

Lichidele bogate în fibre cum este berea (consumată în cantităţi moderate), turmericul şi piperul negru au fost incluse de nutriţionişti în categoria alimentelor care ar putea îmbunătăţi digestia.

Turmericul şi piperul negru conţin substanţe care pot favoriza buna funcţionare a sistemului digestiv al organismului. Berea consumată moderat poate fi de ajutor în procesul de digestie datorită fibrelor solubile pe care le conţine, acestea având o influenţă pozitivă în tranzitul intestinal. În cifre, 300 ml de bere pot conţine până la un gram de fibre solubile. Astfel, prin alimentaţie puteţi să vă reglaţi sistemul digestiv şi implicit sănătatea generală a organismului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button