Home  /  Boli   /  Diabetul poate fi vindecat cu ajutorul sâmburilor de măsline

Diabetul poate fi vindecat cu ajutorul sâmburilor de măsline

Diabetul este o boală cronică, care se caracterizează printr-un nivel crescut al glucozei din sânge. Glucoza constituie unul dintre principalii carburanţi ai organismului, dar persistenţa unor valori crescute determină îmbătrânirea mai rapidă şi apariţia unor complicaţii precum accidentele vasculare, stop cardiac, insuficienţă renală, orbire, leziuni trofice la nivelul tegumentelor.

La nivelul celulei, zahărul este folosit pentru generarea de energie celulară. Dacă pancreasul nu generează suficientă insulină sau celulele nu reacţionează corespunzător la aceasta apare diabetul. Conform medicilor, glucoza din sânge trebuie să fie între 80 şi 120 miligrame pe decilitru între mese sau când postim. Dacă glucoza din sânge este în afara acestor valori atunci apare diabetul.

Un remediu împotriva diabetului este ceaiul de sâmburi de măsline, mai ales dacă este consumat în mod regulat. Astfel, se iau 200 de sâmburi de masline şi se pun la uscat. După două-trei săptămâni, aceştia se sparg în piua de bucătărie şi apoi se râşnesc, până când obţineţi o pulbere fină.

Apoi, în fiecare dimineaţă, se pune la fiert apa, cam cât pentru o cană de ceai, şi se lasă pe foc mic timp de zece minute. În apa fiartă se adaugă o linguriţă din praful de sâmburi de măsline şi se bea cu înghiţituri mici, pe stomacul gol. In timpul acesta, se mai ia şi o linguriţă de ulei de măsline, obţinut prin presare la rece. Cura se ţine zilnic, până la epuizarea prafului de sâmburi, după care se repetă la patru-şase luni de zile. Vestea bună este că dacă tratamentul va fi ţinut corect, glicemia va scadea rapid.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button