Home  /  Boli   /  Cancerul mamar ar putea fi vindecat datorită unui tratament experimental

Cancerul mamar ar putea fi vindecat datorită unui tratament experimental

Cancerul mamar este neoplazia cea mai frecventă la sexul feminin, ocupând locul I între cauzele de deces prin cancer la femei (circa 32% din toate cancerele feminine, 18% din decesele prin neoplazii), cu peste 1.000.000 de cazuri noi anual pretutindeni în lume şi circa 373.000 de decese pe an.

Un grup de cercetători britanici au descoperit un tratament experimental cu rezultate uluitoare în tratarea cancerului mamar, ducând la stoparea bolii, acesta putând revoluţiona viitorul combaterii acestei boli.

Potrivit testelor de laborator, acest nou tratament anti-cancer a distrus tumorile în doar 11 zile.

Specialiştii au rămas de-a dreptul uluiţi când au văzut modul în care necruţătoarea boală sa retras în urma aplicării tratamentului.

Tratamentul constă într-o combinaţie de medicamente – cu o valoare de aproximativ 1.500 de lire sterline – a distrus în totalitate tumorile care ajungeau până la dimensiuni de 3 cm.

Pe langa toate acestea, femeile care au primit acest tratament sufereau de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar – HER2 pozitiv. Aproape 9 din 10 femei au arătat un răspuns pozitiv la tratament – însemnând că numărul celulelor canceroase a început să scadă. Într-un caz din patru, cocktailul de medicamente a produs micşorarea semnificativă a tumorilor, iar în anumite cazuri, acestea au dispărut total.

Cercetătorii au declarat că pacienţii care au făcut parte din acest experiment au rămas, de asemenea, uluiţi de efectul revoluţional al combinaţiei celor două tipuri de medicamente – Herceptin, medicamentul stanard pentru acest tip de cancer şi un altul numit Tyverb.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button