Home  /  Boli   /  Cazul extraordinar al copilului ce a vorbit imediat după naştere

Cazul extraordinar al copilului ce a vorbit imediat după naştere

S-a demonstrat ştiinţific faptul că bebeluşii ascultă şi învaţă cuvinte încă din burtica mamei, mai ales dacă aceasta obişnuieşte să-i vorbească sau să-i cante copilaşului. Deşi mulţi părinţi tratează cu indiferenţă aceste aspecte, sau pur şi simplu nu le cunosc, ele sunt extrem de importante pentru dezvoltarea intelectuală a copilului.

Un caz extraordinar s-a întâmplat în Rusia, unde un nou născut venit pe lume într-o maternitate din oraşul Norilsk a emis cuvinte inteligibile la doar câteva minute după ce a venit pe lume, uluindu-i atât pe proprii săi părinţi cât şi pe medicii obstetricieni care au asistat la naşterea sa.

Imediat după ce s-a născut, micuţul Stepan a spus “Papa”, iar la un interval de doar câteva minute, copilul a rostit un nou cuvânt  “Mama “. Ca şi cum toate acestea nu erau de ajuns, surprizele medicilor au continuat în ziua următoare când tatăl copilului venise la spital pentru a-l vizita. Atunci, în prezenţa tuturor cadrelor medicale ale spitalului, copilul a întrebat : “Cine? papa?”.

Medicul obstretician Maria Panova care a asistat la toate acestea a declarat că încă nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat, mai ales că în cei 23 de ani de când lucrează în maternitate nu a mai întâlnit un caz asemănător.  Cu toate acestea medicul spune că a fost demonstrat ştiinţific că fetusul poate învăţa încă dinainte de a fi născut, mai ales dacă mama obişnuieşte să vorbească cu vitorul sau copil.

 

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button