Home  /  Boli   /  Testul care te ajută să afli când se va naşte bebeluşul tău

Testul care te ajută să afli când se va naşte bebeluşul tău

Cu ajutorul testului PartoSure viitoarele mamici pot afla în doar câteva minute, fără ajutorul medicului specialist, care este momentul exact al naşterii. Studiile arată că mai puţin de una din 10 gravide diagnosticate clinic cu simptome de naştere prematură nasc într-un interval de 7 zile de la prezentarea la doctor. Astfel testul PartoSure detectează cu claritate prezenţa proteinei PAMG-1, determinând timpul rămas până la naştere pentru gravidele cu o sarcină de 20 de săptămâni.

Important este şi faptul că  acest test este unul non invaziv şi poate fi utilizat atât de medicul specialist, cât şi de pacientă, în intimitatea casei sale. Citirea testului se face în câteva minute, având o acurateţe de aproximativ 99%, fapt demonstrat de studiile clinice.

Este important să cunoşti cât mai exact data când vei naşte

După cum spuneam şi mai sus,  PartoSure determină cu exactitate perioada ramasă până la naştere. Pe de-o parte, o valoare predictivă pozitivă (PPV) mare a testului PartoSure PRN permite clinicienilor să evalueze riscul naşterii în următoarele 7 zile, oferindu-le, totodată, posibilitatea de a le administra gravidelor dozele optime de corticosteroizi şi/sau tocolitice. Pe de altă parte, o valoare predictivă negativă (NPV) mare a testului PartoSure PRN oferă posibilitatea clinicienilor de a elimina cu încredere gravidele care nu vor naşte în următoarele 7 sau 14 zile. Prin urmare, sunt perfect controlate şi gestionate atât dozajele ce urmează a fi administrate gravidelor care nasc, cât şi costurile ridicale ale unei intervenţii şi ale spitalizării prelungite.

În ce perioadă a sarcinii este acest test util?

Testul PartoSure este special creat pentru femeile gravide cu perioada sarcinii cuprinsă între 20 şi 37 de săptămâni, care prezintă simptome sau semne, indicaţii sugestive de travaliu înainte de termen şi care au membranele intacte. Testul este recomandat şi gravidelor cu naşteri premature în antecedente, celor cu avort spotan în trimestrul al II-lea de sarcină în antecedente, cât şi gravidelor expuse riscului de naştere prematură.

Pe lângă toate acestea, testul PartoSure este recomandat în situaţii precum: contracţii uterine dureroase, suferinţă fetală acută, infecţie neonatală şi/sau maternă, sarcină gemelară sau boli materne de tipul HTA indusă de sarcină, diabet zaharat sau obezitate, inclusiv gravidele cu un istoric medical de sarcină oprită în evoluţie, copii cu greutate mică la naştere (sub 2,5 kg) sau multiple avorturi la cerere.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button