Home  /  Boli   /  Cercetătorii afirmă că oamenii cu aluniţe trăiesc mai mult
a

Cercetătorii afirmă că oamenii cu aluniţe trăiesc mai mult

Un nou studiu relevă faptul că aluniţele reprezintă semne ale sănătăţii. Persoanele care au un număr ridicat de alunite pe suprafaţa corpului trăiesc mai mult, iar starea lor de sănătate va fi în general una bună pe parcursul vieţii.

În mod normal, oamenii au aproximativ între 30 şi 40 de aluniţe pe corp, puţini fiind cei care să aibă un număr mult mai mare. Chiar dacă din punct de vedere estetic nu este tocmai plăcut ochiului, cei care au multe aluniţe ar trebui să se simtă norocoşi, deoarece înseamnă că au oasele mai puternice, vederea mai bună şi sunt mai puţin predispuşi la apariţia ridurilor.

Aluniţele apar atunci când celulele pielii se divizeaza mai repede decât în mod normal. La unii oameni încep să dispară după vârsta de 40 de ani, iar la alţii continuă să se inmulţească. Acesta este un semn că au celule albe cu telomere mai mari, acestea având rolul de a proteja cromozomii de degradare.

În urma obţinerii acestor rezultate, cercetătorii vor să dezvolte şi un tratament care să înlocuiască procedurile cosmetice de întinerire a pielii.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button