Home  /  Boli   /  O nouă descoperire împotriva cancerului de colon

O nouă descoperire împotriva cancerului de colon

Un studiu realizat recent, relevă faptul că mai multe medicamente folosite pentru tratarea psoriazisului, artritei şi fibrozei ar putea fi eficiente împotriva cancerului la colon. Tratamentul cu aceste medicamente ar putea vindeca pana la 80% dintre tumorile intestinale. Cercetatorii au încercat să marcheze şi să descopere modalităţi de localizare a căilor prin care dezvoltarea tumorilor canceroase poate fi oprită. Acestia au descoperit , o mutaţie genetică în cazul a 80% dintre tumori, dar accesarea acesteia era dificilă, riscând afectarea celulelor sănătoase. Problema apărută i-a făcut pe medici să apeleze la medicamente folosite împotriva artritrei şi psoriazisului, cunoscute ca inhibitori JAK.

Descoperirea cea mai importantă a arătat că inhibitorii JAK au fost eficienţi asupra a 80% dintre tumorile colonului, care prezintă o anumită mutaţie genetică. Medicii spun că este foarte importantă această descoperire, tocmai pentru că medicamentele afectează exclusiv celulele tumorale, ţesutul sănătos fiind protejat.

În testele efectuate pe şoareci de laborator, savanţii au descoperit că animalele erau sănătoase şi tolerau medicamentele foarte bine, fără să piardă în greutate. În plus, nu numai că tratamentul a oprit dezvoltarea celulelor bolnave, dar a şi prevenit apariţia de noi tumori. Această descoperire va ajuta pacienţii cu cancer de colon sau care riscă să sufere de această boală, prin crearea unui nou medicament contra cancerului la colon.

Specialiştii spun că de vreme ce aceşti inhibitori există şi sunt deja folosiţi pe pacienţi umani pentru tratarea altor boli, nu prezintă riscuri pentru oameni. Aceştia speră ca studiul să ajungă rapid în faza de testare clinică pe pacienţi cu cancer de colon şi să îşi facă simţite beneficiile în viitorul apropiat.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button