Home  /  Boli   /  Frigiditatea şi cauzele sale
a

Frigiditatea şi cauzele sale

Frigiditatea este o disfuncţie sexuală specifică femeilor care se manifestă prin indiferenţă faţă de activitatea sexuală, reducerea libidoului şi incapacitatea de a avea orgasm.

Cauze

Printre cauzele frecvente ale lipsei apetitului sexual se numară lipsa unui preludiu, experienţele din trecut sau lipsa afecţiunii.

Conform specialiştilor, lipsa de afecţiune faţă de un partener impus sau ales din interes reprezintă una din cauzele cele mai frecvente ale frigidităţii, dar şi ale infidelităţii. De asemenea, dacă un act debutează cu lipsa unui preludiu corespunzător, pentru care vinovat este partenerul, lucrurile nu evoluează cum ar trebui.

Specialiştii afirmă că şi performanţa nesatisfăcătoare a partenerului, prin îndeplinirea actului sexual în grabă, poate reprezenta o cauză a apariţiei frigidităţii. Alte cauze ar fi starea de somnolenţă, de obseală sau durerile de cap la oricare dintre parteneri, sau dificultăţi ginecologice precum infecţii sau răni dureroase.

Experţii vorbesc şi despre situaţia în care partenera mai are şi un alt partener, pe care îl preferă. Trebuie subliniat faptul  că nimic nu inhibă mai rău decât sexul făcut din obligaţie.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button