Home  /  Boli   /  Diabetul, infarctul hepatic sau ischemia miocardică vor putea fi tratate cu ajutorul unor magnetocapsule

Diabetul, infarctul hepatic sau ischemia miocardică vor putea fi tratate cu ajutorul unor magnetocapsule

Cercetătorii au anunţat realizarea unui nou dispozitiv cu larg potenţial diagnostic şi terapeutic: magnetocapsulele. Este vorba de microcapsule de numai 350μ diametru, realizate dintr-un extract de alge marine şi oxid feric şi în care sunt concentrate nanoparticule încărcate magnetic, fiind astfel uşor de urmărit pin tehnica RMN. Capsulele au pori special concepuţi pentru a permite eliberarea substanţei active fără a determina o reacţie imună din partea organismului.

Experimentele realizate până acum au avut un real succes. Astfel în interiorul microcapsulelor au fost introduse insule pancreatice umane. Administrate la porci, acestea au menţinut timp de patru săptămâni nivelul terapeutic de insulină dorit, rămânând în acelaşi timp stabile pe toată această perioadă.

Această tehnologie nu se limitează doar la diabet. Cercetătorii vorbesc despre utilizarea lor terapeutică în infarctul hepatic sau ischemia miocardică. Alte experimente mizează pe administrarea de microcapsule ce conţin hepatocite la animale la care ficatul a fost afectat de diverse toxine. Hepatocitele introduse astfel preiau funcţiile organului până la eliminarea toxinei şi regenerarea celulelor proprii.

Cercetările continuă pentru punerea la punct a protocolului de administrare a microcapsulelor în diverse afecţiuni şi pentru observarea efectelor pe termen lung ale tratamentului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button