Home  /  Boli   /  Adenomul de prostată poate fi tratat cu o nouă metodă chirurgicală

Adenomul de prostată poate fi tratat cu o nouă metodă chirurgicală

Specialiştii au descoperit o nouă metodă chirurgicală care poate vindeca adenomul de prostată. Mai mulţi bărbaţi au fost deja operaţi cu ajutorul unui aparat care degajă o formă de energie ce distruge  ţesutul bolnav.

Această procedură  terapeutică se aplică ademonului de prostată de dimensiuni mici şi medii. Este superioară laserului, fară sângerare, se vaporizează în 15 minute, iar bolnavul este a doua zi acasă.

Interesant este că această metodă este de zece ori mai ieftină faţă de cea cu laser.

Acest tip de operaţie se practică în lume de câţiva ani, iar medicii spun că pacienţii operaţi n-au suferit complicaţii, iar intervenţiile făcute au avut un impact pozitiv în majoritatea cazurilor.

Ingrijorător este faptul că în România patru bărbaţi din zece, trecuţi de prima tinereţe, suferă de adenom de prostată. Vorbim în total despre o jumătate de milion de persoane.

Adenomul de prostată este cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului. Apare la nivelul glandei care înconjoară baza vezicii urinare. Odată cu înaintarea în vârstă, prostata creşte în volum şi determină apariţia adenomului care creează neplăcute probleme urinare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button