Home  /  Boli   /  Un nou medicament universal ar putea trata cancerul

Un nou medicament universal ar putea trata cancerul

Cercetătorii au realizat un nou medicament ce pare să aibă efecte pozitive asupra mai multor afecţiuni oncologice şi nu numai. Acesta se administrează pe cale orală şi a primit denumirea de Palbociclib. El s-a dovedit eficient atât administrat de sine stătător, cât şi în combinaţie cu terapia endocrinologică.

Specialiştii lasă să se înţeleagă faptul că acest medicament poate fi folosit cu succes şi în alte tipuri de afecţiuni oncologice. Potrivit acestora, Palbociclib a dat rezultate foarte promiţătoare în cazuri de limfom, sarcom şi teratom. Preparatul influenţează capacitatea celulelor tumorale de a se răspândi rapid: el distruge activitatea enzimelor CDK4 şi CDK6, care stimulează diviziunea celulară.

În opinia cercetătorilor, acest medicament combinat cu alte terapii anticancer, precum chimioterapia, poate crea un efect puternic. Principalul efect secundar este neutropenia reversibilă, adică o reducere, a numărului de globule albe care contribuie la eliminarea bacteriilor. Asupra celulelor obişnuite, efectul este nesemnificativ.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, medicamentul antrenează diminuarea tumorilor sau, cel mai frecvent, opreşte creşterea lor.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button