Home  /  Boli   /  Cum scăpăm de oboseala permanentă?

Cum scăpăm de oboseala permanentă?

Oboseala este cauzată de alimentele pe care le consumăm, aşa că este bine să ai parte de un mic dejun consistent, cu multe proteine de origine animală sau vegetală, oua, lapte, carne, soia sau cereale.

Trebuie specificat faptul că proteinele conţin tirozină, un aminoacid cu efect puternic energizant, care poate lăsa la o parte senzaţia de oboseală şi poate creşte memoria şi concentrarea. Experţii susţin că cei care nu sar peste micul dejun sunt mult mai activi pe parcursul zilei.

Nutriţioniştii ne  îndeamnă să mâncăm cel puţin de trei ori pe zi, la aceleaşi ore şi nu apelaţi la alimente bogate în grăsimi şi zaharuri, deoarece solicită mai multă energie din partea corpului pentru a fi metabolizate.

Încercaţi fructe şi legume proaspete, cereale, lactate, carne slabă, deoarece vitaminele, mineralele, proteinele şi fibrele din aceste alimente ne menţin tonusul. Experţii mai susţin că oboseala poate fi uneori simptomul unei carenţe de nutriţie, iar dacă analizele medicale evidenţiază o asemenea problemă, trebuie să apelaţi la vitamine, săruri minerale sau oligoelemente.

Mâncaţi la cină alimente cu o densitate nutritivă mare, deoarece aşa veţi dormi mai prost şi veţi fi obosiţi. Chiar în cazul în care ai servit o cină uşoară, este bine să pastrezi o perioadă de circa două ore înainte de culcare ca să vă treziţi odihniţi a doua zi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button