Home  /  Boli   /  Ceara de albine tratează mâinile uscate şi cicatricile

Ceara de albine tratează mâinile uscate şi cicatricile

Ceara de albine este utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea problemelor epidermei. Experţii recomandă folosirea acesteia datorită faptului că ea conţine multă vitamina A, astfel încât poate hidrata şi proteja pielea pe termen lung.

Mâinile uscate

Pentru a vă trata mâinile uscate trebuie să efectuaţi o baie cu aburi, în care să topiţi 10 grame de ceară de albine cu 15 grame de unt de Shea.

După ce amestecul respectiv s-a racit, trebuie să îl puneţi într-o oală şi să îl combinaţi cu circa 5 grame de glicerină, 5 picături ulei esenţial de lavandă şi 5 picături ulei esenţial de lemn de santal. Acest amestec se va aplica pe mâini, iar tratamentul va avea rezultate uimitoare.

Tratarea cicatricilor

Ceara de albine este recomandată în caz de cicatrici, deoarece această substanţă are proprietăţi anti-inflamatorii care calmează rana. O altă variantă pentru a scăpa de cicatrici este aceea de a topi ceara de albine într-un vas pe baie de aburi şi de a adăuga 10 ml ulei de migdale dulci. Preparatul se toarnă în recipiente mici şi se aplică prin masaj pe cicatricile de pe piele, până la absorbţie.

În perioada de iarnă pielea are dificultăţi din cauza frigului şi a temperaturilor scăzute. Ceara de albine are proprietăţi de vindecare naturale, fiind şi impermeabilă, adică poate să reţină apa şi formează o peliculă etanşă pe piele.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button