Home  /  Boli   /  O respiraţie corectă elimină sau diminuează stresul

O respiraţie corectă elimină sau diminuează stresul

Se ştie că trăim într-o lume în care stresul zilnic a atins apogeul şi avem nevoie de metode simple şi sigure pentru a ne confrunta cu stimulii exteriori. Deşi experţii ne recomandă să nu mai fim atât de stresaţi şi să acţionăm mai lent în ceea ce facem, nimeni nu ne explică exact cum se face asta.

Spre exemplu, yoga oferă mai multe tehnici prin care să te relaxezi, chiar şi în acele situaţii în care trebuie să te calmezi instantaneu. Una dintre cele mai bune metode pentru a scăpa de stres este să iţi conştientizezi respiraţia. Un singur ciclu de inspiraţie-expiraţie, constientizat, poate face minuni.

Poate suna simplist şi ridicol, dar în multe situaţii, această simplă meditaţie te poate scoate la liman.

Ideal ar fi să te poţi întinde pe jos, pe spate, cu picioarele drepte şi complet relaxat. Ţine mâinile cu palmele în sus. Experţii spun că în primul rând trebuie să-ţi simţi corpul, pornind de la degetele de la picioare şi ajungând la cap, relaxând fiecare parte a corpului. Lasa-ţi membrele să fie susţinute de podea.

Începe să te concentrezi pe respiraţie. Deşi trebuie să iţi relaxezi corpul, întoarce-ţi constant atenţia către respiraţie şi fii atent la pauzele naturale de la sfârşitul expiraţiei. Trebuie să ştii că acest exerciţiu te va ajuta să fii mai relaxat pe parcursul zilei.

Deşi este nevoie de ani de zile pentru a întelege limbajul respiraţiei, după câteva exerciţii şi poate mai multă aprofundare, vei înţelege că prin ea începe controlul asupra corpului şi a minţii.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button