Home  /  Boli   /  Mustul şi calităţile sale deosebite
a

Mustul şi calităţile sale deosebite

Considerat o adevărată minune pentru organism, mustul are o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră. Acum că a venit toamna este momentul potrivit pentru a profita de minunile pe care natura ni le oferă.

Iată de ce este recomandat să bei must:

Puternic antioxidant

Mustul este bogat în antioxidanţi şi polifenoli cu rol esenţial în menţinerea sănătăţii celulelor şi ţesuturilor organismului, combătând îmbătrânirea prematură a pielii şi a organelor corpului.

Stimulează tractul digestiv

Mustul este un remediu naturist excelent pentru constipaţie, fiind folosit deseori ca laxativ. Pe lângă efectul purgativ rapid, mustul stimulează digestia şi are şi efect diuretic, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. În plus, mustul contribuie şi la reglarea tranzitului intestinal lent, datorită acidului tartric din struguri, care are rolul de a stimula şi îmbunătăţi digestia.

Luptă impotriva depresiei

Potrivit specialiştilor, mustul este cel mai eficient „medicament” contra stărilor astenice sau depresive pe care le poţi avea toamna. Bogat în antioxidanţi, vitamine şi minerale, mustul este un tonic psihic natural.

Indicat pentru dietă

Mustul previne îngrăşarea şi chiar te ajută să scapi de cateva kilograme în plus. Efectele depurative şi diuretice ale mustului nu ajută doar la curăţarea organismului de toxine, ci şi la reducerea centimetrilor în talie.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button