Home  /  Boli   /  Cele mai întâlnite boli infecţioase la copii

Cele mai întâlnite boli infecţioase la copii

AnginaÎn trei sferturi din cazuri, angina este de origine virală, în restul cazurilor fiind de origine bacteriană. Această inflamaţie a amigdalelor şi a gâtului antrenează dureri de gât şi febră. În cazul anginei virale, tratamentul este pe baza simptomelor. Dacă angina este de origine bacteriană, se impun antibioticele, în urma unui consult medical.

Rinofaringita

Este o boală virală întâlnită adesea la copiii sub şase ani. Se caracterizează prin nas care curge, tuse şi febră. Tratamentul constă în combaterea simptomelor şi nu ţine mai mult de câteva zile.

Otita

În cele mai multe cazuri, infecţia este de origine bacteriană şi se manifestă prin dureri intense care duc la plânsul prelungit al bebeluşilor. Printre simptomele otitei se numără febra şi curgerea nasului. Tratamentul otitei are în vedere antibioticele, antiinflamatoare şi paracetamol pentru scăderea febrei şi incetarea durerii.

Bronsiolita

Bronsiolita este de origine virală, iar infecţia este foarte întâlnită la copiii mai mici de trei ani. Boala îi nelinişteşte pe părinţi, întrucât aceştia se sperie de simptome: respiraţie şuieratoare, tuse, oboseală, refuzul de a mânca şi febră uşoară.

Gastroenterita

Printre simptomele gastroenteritei se numără diareea, vărsăturile şi febra. Tratamentul are în vedere hidratarea. Există soluţii hidratante la farmacii. Este important de reţinut faptul că gastroenteritele, rinofaringitele şi bronsiolitele sunt boli contagioase. Spălarea frecventă a mâinilor înainte de a te ocupa de copil este o necesitate.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button