Home  /  Boli   /  Aluniţele pot fi periculoase – cum le recunoaştem?

Aluniţele pot fi periculoase – cum le recunoaştem?

Daca aveţi aluniţe este foarte important să nu le trataţi cu indiferenţă ci să apelaţi la medicul dermatolog. De asemenea nu recurgeţi la tratamente luate la întâmplare, în speranţa că micile formaţiuni cafenii de la nivelul pielii vor dispărea fără urmă.

Cele mai periculoase aluniţe apar la vârsta adultă, iar persoanele care se confruntă cu adevărate explozii de pete cafenii, după expunerea la soare, de exemplu, ar trebui să ştie că există semne clare care trebuie să le trimită la dermatolog.

Nevii, cum mai sunt denumite medical aluniţele,  au potenţialul de a se transforma într-un melanom, dacă au dimensiuni de peste 6 mm, cresc rapid, îşi schimbă culoarea sau conturul şi au un aspect particular, de multe ori diferit de celelalte aluniţe de pe tegumentul aceleiaşi persoane. Deoarece semnele de alarmă sunt de cele mai multe ori discrete şi greu de interpretat de către un neavizat, cel mai bine este ca periodic fiecare persoană să-şi controleze pielea la specialistul dermatolog.

Specialiştii americani au evidenţiat, în urma cercetărilor, faptul că deşi persoanele care au mai mult de 50 de aluniţe au un risc crescut de cancer, nici cele care au mai puţine nu sunt ferite de afecţiuni maligne. Ba mai mult, acestea din urmă sunt în pericol de a dezvolta forme de cancer mult mai agresive.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button