Home  /  Boli   /  Consumul de acool ne îndeamnă să mâncăm mai mult şi mai nesănătos

Consumul de acool ne îndeamnă să mâncăm mai mult şi mai nesănătos

Distracţiile urbane care includ prea mult alcool, ne îndemnă de cele mai multe ori să luăm o masă copioasă dar şi nesănătoasă pe la localuri sau restaurante de tip fast-food. Ei bine, există un motiv dovedit ştiinţific pentru care mâncăm mai mult şi mai nesănătos atunci când consumam alcool în exces. Creierul transmite semnale diverse în stare de ebrietate decât atunci când nu există pic de alcool în organism, iar acest lucru se răsfrânge ţi asupra alimentaţiei.

Consumul de alcool face simţurile mai sensibile, îndemnând activitatea creierului să genereze pofte. Practic, mirosurile, spre exemplu, ale mâncărurilor se simt mult mai puternic şi au efect mult mai mare asupra creierului atunci când suntem în stare de ebrietate decât atunci când suntem perfect lucizi. În felul acesta, pe fondul consumului de alcool, creierul induce pofte culinare mai puternice.

Acest aspect a fost studiat de multe ori de-a lungul timpului iar rezultatele au fost aceleaşi: consumul peste masură de băuturi alcoolice ne determină creerul să genereze pofte care nu sunt deloc benefice pentru organismul nostru, care deja sufera de pe urma excesului de alcool.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button