Home  /  Boli   /  Află de ce persoanele implicate într-o relaţie sunt mai puţin sănătoase decât cele singure
a

Află de ce persoanele implicate într-o relaţie sunt mai puţin sănătoase decât cele singure

În urma studiilor ştiinţifice cercetătorii au demonstrat faptul că persoanele singure, deopotrivă femei şi bărbaţi, au o stare de sănătate mai bună decât cele implicate în relaţii de cuplu. În cele ce urmează vă vom spune de ce se întâmplă acest lucru.

Un studiu efectuat pe oameni cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani arată că cei care nu au fost căsătoriţi niciodată fac în mod semnificativ mai mult sport, având o stare de sănătate mai bună, decât cei căsătoriţi.

De obicei oamenii când sunt singuri au mai multă grijă de ei, deoarece sunt conştienţi că pentru a-şi găsi partenerul ideal trebuie să fie în formă şi să arate cât mai bine cu putinţă. Când iubeşte pe cineva, persoana in cauză este dispusă să se neglijeze spre binele celuilalt, sau intervine o mulţumire sufletească care în cele mai multe cazuri îi face pe oameni să fie mai puţin interesaţi de cum arată sau de cât de sănătos mănâncă . O cercetare a demonstrat că, mai cu seamă în cazul femeilor, acestea se neglijează semnificativ după căsătorie, comparativ cu perioada în care erau neimplicate în relaţii serioase. Totodată, un studiu publicat în revistele de specialitate, a demonstrat că persoanele căsătorite, care sunt mulţumite de căsnicie, sunt predispuse sever la îngrăşare în primii patru ani de la punerea pirostriilor.

De asemenea obiceiurile proaste se deprind repede, inclusiv în materie de alimentaţie. Este dovedit statistic că o persoană neimplicată într-o relaţie are mai multă grijă la alimentaţie, mâncând în mare mai sănătos, decât una aflată într-o relaţie serioasă, unde obiceiurile alimentare proaste s-au dovedit extrem de “contagioase”.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button