Home  /  Boli   /  Fructele de toamnă care ţin la distanţă diabetul

Fructele de toamnă care ţin la distanţă diabetul

Riscul de diabet poate fi redus cu ajutorul alimentaţiei. Fructele reprezintă o componentă importantă a prevenţiei acestei boli temute. Este bine de reţinut că fructele închise la culoare au capacitatea de a scadea semnificativ riscul de diabet al oamenilor. Cercetătorii susţin că persoanele care consumă  acest tip de fructe au numai de câştigat în această privinţă, deoarece previn apariţia bolilor, iar în cazul bolilor deja instalate luptă pentru ameliorarea şi de ce nu vindecarea acestora.

Fructele cu cel mai mare aport benefic în acest sens sunt: afinele, prunele, strugurii şi stafidele. Consumând aceste fructe, riscul de a face diabet scade cu 12% datorită antocianinelor şi resveratrolului pe care ele îl conţin. Aceste substanţe îmbunătăţesc metabolismul glucozei şi au capacitatea de a ţine la distanţă diabetul, spun specialiştii.

Specialiştii recomandă însă fuctele întregi, şi nu sucul obţinut din ele. Conform aceluiaşi studiu, sucul obţinut din aceste fructe cresc riscul de diabet cu 8%. Fructele sunt bogate în fibre, însă sucul provoacă un raspuns mai rapid al insulinei deoarece sunt absorbite mai repede. În plus, unii fitonutrienţi care previn diabetul se pierd atunci când se obţine sucul de fructe.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button