Home  /  Boli   /  Lipsa somnului creşte apetitul pentru alimentele nesănătoase

Lipsa somnului creşte apetitul pentru alimentele nesănătoase

Studiile recente ale specialiştilor au arătat că lipsa somnului stimulează apetitul pentru mâncarurile de tip fast-food, alimentele bogate în calorii si dăunătoare organismului.

Corpul uman este extraordinar de complex, iar pentru ca acesta să funcţioneze la parametri normali are nevoie de somn. Rezultatele unor studii recente au concluzionat că persoanele care nu dorm suficient sunt predispuse tentaţiei de a se hrăni cu alimente nesănătoase. Cercetatorii explică faptul că foamea şi obiceiurile alimentare relaţionate cu somnul sunt generate, în mare parte, de unele glande intestinale ce influentează pofta de mâncare.

În studiul efectuat de cercetatori au fost urmărite şi analizate reacţiile persoanelor care au dormit bine şi mai apoi comportamentele celor care nu s-au odihnit suficient. Ambelor grupuri de persoane li s-au arătat imagini cu diferite mâncaruri şi alimente şi li s-a cerut să aleagă ce şi-ar dori să mănânce, care dintre toate cele prezentate le stârnesc apetitul. Cercetatorii au constatat că persoanele care nu dormiseră sau nu se odihniseră bine au arătat un mare interes pentru mâncarurile mai puţin sănătoase, alegând alimentele bogate în calorii, de tip fast-food, spre deosebire de ceilalţi care au dormit suficient însă au preferat alimentele sănătoase.

Persoanele în cauză au avut preferinţe alimentare dintre cele mai nocive, alegând să consume pizza, hamburgeri şi alte alimente pline de calorii deoarece creierul şi corpul lor caută să obţină energia de care au nevoie pentru a face faţă activităţilor zilnice.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button