Home  /  Boli   /  Mierea de albine – Cand şi cum o administrăm copiilor
a

Mierea de albine – Cand şi cum o administrăm copiilor

Foarte multe mamici care au auzit despre beneficiile mierii de albine doresc să o încludă în alimentaţia copilului. Mierea însă, întrodusă în dieta la momentul nepotrivit sau utilizată greşit poate avea efecte negative.

Iată câteva reguli de care trebuie să ţii cont pentru a te bucura împreună cu cel mic în sigurantă de beneficiile mierii de albine:

Mierea de albine încălzită este toxică

Mierea de albine la temperaturi înalte este toxică, astfel evitaţi să o puneţi în ceai cald sau în prăjituri, de exemplu. Ea se consumă rece sau la temperatura camerei.

Nu administraţi miere de albine copiilor sub un anişor

Pentru copilaşii de până la 1 an mierea prezintă un risc foarte mare de botulism infantil, o intoxicaţie alimentară extrem de periculoasă, cu risc de deces. Dupa 1 an sistemul digestiv al copilului va fi destul de puternic pentru a contracara bacteriile rele şi a nu se lăsa germinat.

După vârsta  de un an copii pot consuma miere de albine, dar în cantităţi mici

După vârsta de un an, este bine să utilizezi miere în alimentaţia copilului, dar în cantităţi foarte mici deoarece aceasta conţine zaharuri şi creşte riscul de carii dentare, în plus nu este bine să obisnuieşti bebelusul de la vârste atât de fragede cu gustul dulce. Oferă-i şansa să descopere inainte şi celelalte gusturi, îi va fi de folos mai târziu.

Este important sa reţii aceste reguli simple, iar mierea adaugată copilaşilor în alimentaţie va aduce numai beneficii, ea fiind considerată cel mai sănătos înlocuitor al zaharului şi fiind foarte bogată în vitamine, antioxidanţi şi nutrienţi. Încă din cele mai vechi timpuri mierea este folosită pentru tratarea diverselor afecţiuni, cum ar fi: anemia, insomnia, calmarea durerilor de gât în combinaţie cu lămâia, constipaţia. De asemenea deţine rolul de expectorant natural cu efect antiseptic, antivomitiv şi detoxifiant.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button